CM.121 (Desert Eagle)

Super cheap, maar wel een icoon. Gebruikt in menig Hollywood film van The Matrix tot Snatch. De CM.121 ofwel de Desert Eagle van Cyma. Houdt deze budget AEG stand tegen het imago van zijn real-steel tegenhanger?

Kwaliteit

Het overgrote deel van de replica is van staal, en wat kan ik nog meer zeggen over Chinees staal wat nog niet gezegd is. Het feit dat hij voor een groot deel uit staal bestaat geeft hem genoeg gewicht mee. Het totale gewicht valt me niet eens tegen, hij is niet te zwaar om lekker mee te zwaaien maar ook niet te licht om nep over te komen. 

Er zit enige wobble tussen de slede (die uit één compleet stuk staal bestaat) en de rest van de replica. Misschien is dit in de toekomst op te lossen met wat tape. Is niet heel storend.

Bediening

Het enige aparte is dat de safety en fire selector op een wat aparte manier zijn opgelost. Bij deze replica zit de fire selector op de plek van de safety en zit de safety op de plek waar je normaal de slede mee loskoppelt. Met de safety op de slede kan je dus kiezen tussen single of full-auto schieten.

Resultaat

Out of the box schiet hij redelijk goed en accuraat. De trigger response en de snelheid van de motor zijn goed. Ik was in staat een knoest op een boom van 20 a 30 meter afstand met bijna elke schot te raken. Full auto heb ik nog niet geprobeerd met bb's maar met dry fire leek het erop dat een compleet magazijn a 28 bb's met behoorlijk snel op kan raken.

Conclusie

Al met al een leuke replica om te hebben en tijdens de volgende skirm eens kijken hoe hij het in het veld is. Waarschijnlijk zal ik hem niet vaak nodig hebben/gebruiken.

Galerij

Profile picture for user SnYpeR