De skirm en het gevonden voorwerp

Heb je net een nieuw Sig X-FIVE replica, koopt je een lanyard, raak je het magazijn kwijt. Het overkwam een teamlid tijdens de skirm. We hadden helaas ook een afgekeurde replica. Dat was dan ook het enige wat tegenzat, het was super weer met de hele dag zon.

Ander spelopzet

Bij Balls & Arrows zijn ze nog opzoek naar een goede spelformaat. Voorheen was het zo dat na de briefing de beide groepen werden opgedeeld in nog eens vier kleinere groepen; alpha, bravo, charlie en delta. Elke squad kreeg dan een missiekaart voor de hele dag met missies erop. Je squad koos dan een kanaal op de porto en spelen maar. 

Deze keer niet. Er was gekozen voor een opzet waarbij alle verantwoordelijkheid ligt bij de spelers. Van het kiezen van de kleur tot het in- en verdelen van de squads en de missies. De missies lagen in een doos op de verschillende spawnpoints en de opdracht was; pak een kaart en voltooi die missie. Met wie je dat doet maakt niet uit. 

Dit resulteerde in een hoop onduidelijkheid en chaos na het eerste fluitsignaal. Groepjes vrienden die genoeg mensen hadden om zelf een squad te vormen pakten wat kaarten en renden het veld op. De nieuwelingen en 2 tot 3-tallen bleven achter om zelf wat te gaan doen. Er was niets afgesproken over portokanelen, dat resulteerde in een rustige dag in de koptelefoon (misschien zat ik op het verkeerde kanaal, maar dat wist je dus niet).

Snipen

Hoewel de onduidelijkheid over de missies voor ons zo'n een beetje de hele dag bleven hielpen wij (met z'n tweeen) gewoon iedereen die hulp nodig hadden die we tegenkwamen. 

Ik begon de dat als sniper, dit kwam goed uit want we startten op het tweede veld. Op dit veld heb je iets verder zicht en kan je dus goed snipen. Deze keer koos ik voor een wat horizontalere manier van spelen. Lekker tussen de miertjes en takjes liggen wachten op niets vermoedende tegenstanders. Een voordeel was dat ik vaak in de schaduw lag en daardoor redelijk koel bleef. Dit resulteerde in een paar mooie sniper kills.

Nieuwe tas

Je zou denken dan hoe vaker je gaat spelen hoe meer je meeneemt. Dit lijkt in mijn geval het tegenovergestelde. Mijn laatste aanwinst was een grote tas waar makkelijk twee sniper replica's in passen. Kleding had ik al aan (daarover burgerkleding uiteraard want verboden). Dat scheelt ook aardig wat ruimte in je tas. Nu alles netjes in zijn eigen tas zat hoefde ik minder lompe dingen mee te nemen.

Afgekeurd!

Noooooooo, de L96 werd afgekeurd. Waar hij de vorige keer nog onder de 500 kwam, bleef hij dit keer net daarboven steken. Met FPS van 508 kwam hij terecht niet door de keuring heen. Dan maar opzoek naar een zwakkere veer. Er stonden gelukkig nog wat upgrades op de planning voor de L96. Met name het upgraden van de hopup en barrel. Dit kan samen met een zwakkere veer toch resulteren in een betere replica.

En het verloren magazijn dan?

Oh ja, bijna vergeten. Die bleek dus gevonden te zijn door iemand en teruggebracht naar een marshall. Helaas was dat al redelijk snel na het verliezen gebeurd en hebben we dus een tijd voor niets door het bos lopen zoeken. Kudo's voor eerlijke mensen die verloren voorwerpen netjes terugbrengen zodat ze herenigd kunnen worden met hun rechtmatige eigenaar.

Filmpje!

Profile picture for user SnYpeR