De bestelling uit China en het lange wachten

Voor de gein iets besteld bij Airsoftasia.com, voornamelijk om te kijken of het uberhaupt aankomt en wat de levertijden zijn. Laten we het er op houden dat je geen haast moet hebben met je bestelling. De bestelling was een nieuw paar sights voor de G17 van een paar euro. Want standaard is ook maar zo standaard.

Fiber optics

Gekozen voor een setje fiber optics sights voor de G17. Fiber optics bestaan uit een aantal staafjes van doorzichtig gekleurd plastic. Wanneer je speelt op een plek waar licht op de staafjes kan vallen lichten ze op. Op deze manier lijkt het net alsof ze van zichzelf licht geven. Het enige nadeel natuurlijk is dat wanneer er geen licht is, je ook geen oplichtende staafjes hebt. Je zou dan kunnen gaan voor een tritium versie, maar die gaan al gauw weg voor rond de 100 euro per stuk.

Beetje bijvijlen

Natuurlijk past het niet meteen op mijn glock en moest de kleine handvijl er aan te pas komen. Gelukkig is het aluminium dus dat gaat redelijk simpel. De rear sights moesten bijgevijld worden terwijl de front sights teveel speling heeft. Hier heb ik nog niet een goede oplossing voor. Vastlijmen is geen optie want ik hou niet van permanente oplossingen (misschien wil ik ooit wel terug naar de stock sights).

Airsoftaisa.com

Ik heb wel eens wat vaker spullen besteld uit China, voornamelijk via dx.com. Dit zijn dan meestal bestelling van een paar euro (want gratis verzenden vanuit China!!). Ik noem het altijd 'order and forget"-bestellingen. Na twee weken ben je alweer vergeten wat je gekocht had. Ook hier was dat geen uitzondering. Helaas was dit wel de overtreffende trap. Na een drie weken zag ik mijn order veranderen in klaar voor verzending. Daarna duurde het nog een kleine drie weken voordat het op de mat lag. Zolang je daar gewoon rekening mee houdt is het prima te doen. 

Kleine bestellingen die niet vreemd op de scanner oplichten zullen bij de douane dan ook gewoon doorgestuurd worden zonder extra kosten. Ik geloof dat de grens op 25 euro ligt. Grappig genoeg zetten ze bijna op alle bestellingen dat het een gift is.

Galerij

Profile picture for user SnYpeR