Glock 17 & Remington R700

Of eigenlijk de Army R17 en de Well MB 03. Klonen van de Glock 17 en Remington R700 respectievelijk. Eindelijk een GBB pistool en weer een sniper, moet mijn nickname toch eer aan doen.

Goedkoop is duurkoop?

Voor rond de 60 euro elk kan je bijna niet misgaan. Toch?

MB 03 (R700)

Eerste indruk van de MB 03 is heel goedkoop. Het ding is super licht en voelt heel plastic aan. Maar ... na wat ervaring in het veld weet ik dat rondlopen met een replica van 4kg zijn tol kan eisen. Lekker rennen met een lichter wapen is dus zeker geen nadeel te noemen. De magazijnen voelen echter wel heel goedkoop aan en ben ook benieuwd hoe lang ze het volhouden. De internals zijn weer van goedkoop wit plastic. Er zijn echter wel wat verschillen tussen mijn MB 01. Zo is de trigger wel van metaal in de MB 03 en is hij een heel stuk makkelijker uit elkaar te halen. De schroeven om de barrel en de stock van elkaar te halen zitten op een goede plek en zijn binnen een paar sec erin en eruit te draaien, handig wanneer je niet een lange tas hebt om hem in te vervoeren.

De bolt action voelt heel erg solide en zit nagenoeg geen enkele speling in. Al is hij wel wat zwaarder dan de MB 01, maar dat kan ook te maken hebben met het onderhoud wat gepleegd is aan de MB 01. Out of the box schiet hij zeer accuraat en consistent. Dus voor 65 euro is dit tot nu toe zeker geen miskoop.

Army R17 (Glock 17)

De eerste indruk van de R17 is best aardig, voelt solide aan en rammelt niet. Onderhoud is vrij belangrijk voor alle apparaten maar voor airsoft replica's zeker. Voordat ik hem ging testen ging hij dus eerst uit elkaar om hier en daar wat te smeren. Dat bleek wel nodig want de eerste keer uit elkaar halen ging wat moeilijk. Daarna op wat schuivende onderdelen, met name het contact tussen de slede en de grip, wat siliconenvet gedaan en liep hij als een zonnetje. Schiet met een lekkere terugslag die niet in de weg zit maar goed genoeg is voor het gevoel. Met het magazijn erin heeft de R17 een goed gewicht en is goed in balans.

Slede niet soepel

Wat me wel opviel was dat de slede niet soepel heen en weer ging. Het was alsof er iets niet goed zat binnenin waardoor hij stroef over een bepaald punt heen ging. Na alles 1-voor-1 eruit gehaald te hebben kwam ik er achter dat er een onderdeel inzit waar een klein stukje ijzer uitsteekt (zie rode pijl). Dit stuk komt steeds tegen de "hamer" aan waardoor hij blijft haken. Met een Dremel heb ik dit stuk weggehaald en alles op dezelfde hoogte gevijld. Nu beweegt hij zonder problemen heen en weer.

g17-vijlen.jpg

 

Veertjes

Veertjes zijn niet mijn beste vriend. Zo had ik problemen met het blijven steken van de slede na elk schot. Geen idee waar het aan lag totdat ik zag dat het veertje wat de slidelock op zijn plek moest houden niet vast zat. Hierdoor schoot deze omhoog door de terugslag en zette de slide vast. Veertje weer op zijn plek gezet en gaan met die banaan.

Profile picture for user SnYpeR