EE M98A UMP gearbox aan gort

Aan alles komt een keer een einde. Aan Chinese gearbox onderdelen wat eerder dan andere. De gearbox van een Double Eagle M98A (UMP) deed het niet zo goed meer (understatement) en dus op zoek naar het euvel. Deze was snel gevonden, de piston, cilinder head en nozzle waren helemaal aan gort.

V3 gearbox

De kwaliteit van de andere onderdelen van de gearbox vielen me best mee. De gearbox was makkelijk te demonteren en de onderdelen bleven netjes op hun plek zitten nadat de spring verwijderd was. Uiteraard was aan een aantal onderdelen wel te zien dat het lage kwaliteit is. Zo zijn de bushings van plastic, dit is hoogst waarschijnlijk het volgende wat kapot gaat. Omdat ze ook van plastic zijn gaat het niet allemaal heel soepel daar binnen.

Tips

Maak overal een foto van. Echt doen, ook al denk je te weten waar al die verschillende maat schroefjes in horen. Ik neem van elke schroef op zijn plek een foto zodat ik later kan zien waar die ook alweer in moet. Scheelt je weer wat schroefwerk als het niet klopt.

Vervangen

Nu is alleen nog de vraag welke nieuwe onderdelen passen in deze gearbox.

Galerij

Profile picture for user SnYpeR