De skirm met lekker weer

Eindelijk, het patroon is doorbroken. Skirm na skirm met regen was het nu eindelijk droog, en zonnig. Heel zonnig. Voor het eerst waren we ook met het hele team plus aanhang. Leuke groep en een leuke dag.

Nieuwe opzet met missiekaarten, de ochtend

Waar je voorheen je opdracht kreeg aan het begin van de skirm, kreeg je nu een kaart mee met daarop de missie. Deze bestond uit een primair doel en een secundair doel. Ons eerste doel in de ochtend was een linie bewaken zodat de vijand niet in staat was om bij onze basis te komen. Volgens mij ging die niet helemaal goed. Ten eerste begonnen we helemaal achter de vijandige linie. Toen we geraakt waren en terugliepen kwamen we eerst alleen maar vijanden tegen voordat we ons eigen team zagen. We zaten iets te ver dus. Wel mooi eerste kil van de dag kunnen scoren met de sniper.

We begonnen de ochtend op het oude gedeelte. Hoewel dit behoorlijk dicht begroeit is besloot ik toch te beginnen met met de sniper. Niet heel erg spijt van gehad maar toch ook niet de kills kunnen maken dit ik wilde maken. De rest van het team deed het een stuk beter met de geweren.

Nadelen

Er waren ook wel wat nadelen,

  • zo was er (bijna) geen communicatie tussen de verschillende teams, elk team deed zijn eigen missie zonder het grote geheel in de gaten te houden,
  • de spawn punten waren soms wat onduidelijk, soms lag die in een dicht begroeit bosje.

Een nieuwe missie, de middag

De middag begonnen we op het nieuwe terein. Dit is een wat groter stuk land met langere zichtvelden. Ideaal dus om weer de sniper te pakken. Onze eerste missie was het beveiligen van twee rode tonnen die niet in de handen mochten vallen van de vijand. Dit bleek wel een aparte missie aangezien het spawn punt van de vijand letterlijk 60 meter verderop was. Het enige was we dus hoefden te doen was ze op afstand proberen te houden. Gelukkig stonden ze net buiten range.

Toch maar even de M4 pakken

En dat bleek geen verkeerde keuze. We besloten niet de hele middag bij de tonnen te blijven staan en trokken het bos in om te kijken of we een ander squad konden helpen met hun objective. Deze moesten een bomgordel terugbrengen zodat ze een basis van de vijand konden opblazen. In het bos was het een redelijke chaos. Ons team had duidelijk de overhand. Spawn punt na spawn punt werd overlopen door ons, waardoor het andere team genoodzaakt werd om steeds verder terug te trekken.

De winner

Blauw, ons team.

Conclusie

Achteraf hoorden we dat er behoorlijk wat spelers tussen zaten die de missies niet zo nauw namen en gewoon kwamen om te knallen. Nou moet ik zeggen dat wij daar weinig van gemerkt hebben en dat het ons plezier ook niet in de weg heeft gezeten. We hebben ons redelijk aan de missies kunnen houden en hebben een hoop plezier gehad. Mede dankzij het weer. Deze keer niet nat van de regen maar van het zweet.

Profile picture for user SnYpeR