Tip en tricks die het spelen makkelijker maken

Voordat je begint met airsoft of na je eerste introductiespel (diegene waar je zo'n mooie overal aanhebt en met een huurwapen speelt) heb je nog geen idee hoe alles werkt. Oop dat moment wil je alles aanschaffen, wapens, kleren en 300 pouches (ok, ik overdrijf). Op dat moment lijkt alles handig en nodig. Maar niets is minder waar. Tijdens elk potje kom je er achter wat wel en wat niet werkt. Hier een klein verslag van een aantal tips en truuks die ik ondervonden heb.

Je hebt minder nodig dan je denkt

Misschien niet helemaal, maar dat ligt een beetje aan je speelstijl en het soort magazijnen die je meeneemt. Ga je voor high caps dan heb je aan 2 magazijnen (600+ bb's) meestal wel genoeg. Heb je midcaps dan is 4 of 5 genoeg.

Gebruik je een koptelefoon of porto?

Bedenk dan waar je je wapen aanlegt. Tegen welke schouder en wang komt hij. Ik had de fout gemaakt om mijn microfoon aan de rechterkant te hebben, dezelfde rechterkant als waar de kolf van mijn wapen zit. Toen ik ging snipen liep ik daar echt tegenaan. Mijn microfoon zat constant in de weg en het snoer van de headset kwam in de war met de kolf. Na een korte McGuyver sessie had ik de microfoon aan de andere kant zitten en kon de headset omdraaien. Weg waren die problemen.

Indeling van je vest

Beetje afhankelijk van hoeveel plek je op je vest hebt is het wel, maar de indeling van de pouches op je vest is ook belangrijk. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden dat je bijvoorbeeld het deel bij je schouder, waar je aanlegt, vrij houdt zodat je normaal kan aanleggen. Ben je van plan toch meer te gaan schieten dan in je magazijn past, moet je herladen. Hiermee moet je dus nadenken dat je magazijn pouches op een bereikbare plek zitten wanneer je bijvoorbeeld maar één hand beschikbaar hebt.

Hetzelfde geldt voor het snoer van je headset. Zorg dat deze netjes door de molle lussen gaan en niet om je wapen of om takken hebben kunnen raken. Het is zonde om je headset van je hoofd te rukken wanneer je door het bos moet rennen.

Nog wat puntjes

  • Neem water mee, als is het een kleine petfles of een veldfles.
  • Neem wat extra bb's mee in een niet rammelende container.
  • Doe een pet of boonie op wanneer het regent. Dit houdt je bril droog en zorgt voor minder hinder van de regen.
  • Ga je voor geluidloos, neem dan midcap magazijnen. Deze werken met een veer en rammelen niet zoals high caps dat doen.
Profile picture for user SnYpeR