Airsoften voor KiKa

Skirmen voor een goed doel, wie kan daar nou niet voor zijn. Zaterdag 16 mei was het zover, we mochten weer het, nu groene, bos in.

Het weer

Even leek het erop alsof we vervloekt waren. Tussen dagen van mooi weer kozen wij altijd de dag om te gaan spelen waarop het ging regenen. Zo ook deze keer weer. Was het de hele week lekker weer, zaterdag natuurlijk niet. De dag begon met regen dat vrij snel voor het einde van de ochtend was veranderd in mot- en miezerregen. Net genoeg om nog met een trui te spelen. Tijdens de eerste pauze begon het heftiger te regenen en besloot ik een jas met regenvoering aan te trekken (op basis van ervaring). Ook hier kwam de wet van Murphy weer even om de hoek kijken. Na een half uurtje spelen klaarde het enorm op en begon zelfs de zon te schijnen. Resultaat was dus dat ik het enorm warm kreeg en midden in het potje me moest gaan omkleden.

Het hele team

Een mijlpaal gehaald, voor het eerst gespeeld met het hele team.

Het bos

We zijn in de herfst begonnen met airsoften, dat betekent dat er vrijwel geen blaadjes meer aan de bomen zitten en het bos er wat pauper uit ziet. Dat houdt ook in dat je je vijanden van vrij ver ziet aankomen wat weinig ruimte overlaat voor leuke tactieken. Daarbij kost het je ook meer munitie aangezien je vaak je range overschat en toch op je vijand probeert te schieten. Maar dat was nu heel anders, het bos zag er super uit en alles was groen en zat vol met bladeren.

Squad based opdrachten

Bij Balls and Arrows zijn ze constant bezig om het spel te verbeteren. Na de introductie van het medic-systeem hebben ze nu het squad based systeem opgezet. Voor het begin van de dag wordt iedereen in een squad ingedeeld waar je de rest van de dag in blijft zitten. Deze squad, en alle andere, krijgen specifieke opdrachten die gehaald moeten worden. Dat kan zijn van het verdedigen van de HQ tot het ophalen en terugbrengen van objectives. Dit bleek een groot succes. Waar het voorheen meestal uitliep op een chaos aan het einde van de dag bleef het nu altijd spannend en leuk. Er zat voldoende dynamiek in het spel en squads hielpen elkaar ook wanneer dat nodig was. Zo was er een moment dat onze HQ leek te worden overlopen, maar na een oproep over de porto's werd dit al snel in de kiem gesmoord.

Nog een mooi moment was het heroveren van een raketinstallatie die in vijandige handen gevallen was. Met twee squads gingen we in een linie om de installatie heen staan. We konden zien dat het andere team ons nog niet gezien had en nog bezig waren met het bespreken van de tactiek. Na een tijdje trokken ze het bos in, direct in onze hinderlaag. Na nog geen 30 seconden waren ze allemaal geraakt en konden ze terug naar de spawnpoint. Puik staaltje teamwork.

De conclusie

Zo regenachtig als de dag begon, zo zonnig hij eindigde. Dit was een prima metafoor voor de sfeer. Het werd de hele dag alleen maar beter. Het nieuwe squad based systeem bleek uitstekend te werken en we hebben ons zeer vermaakt. Op naar de volgende skirm.

Profile picture for user SnYpeR