Nieuwste aanwinst

Ik ben er nu wel achter dat Airsoft niet de goedkoopste hobby is die je kan nemen. Wel een van de leukere. Voor de eerste skirm zat ik te twijfelen tussen een sniper of een PDW. Na de laatste skirm wist ik het wel. Door de bossen rennen met een lang en zwaar wapen is neit prettig. Daarom viel mijn keuze op de PDW. Dan rest alleen nog de keuze voor een merk en type.

Ik zat te twijfelen tussen een aantal modellen, waaronder een UZI en een aantal varianten van de MP5. Natuurlijk hadden ze bij Gunfire weer een aantal goede aanbiedingen en waarempel, daar stond het model tussen wat op mijn lijstje stond. De CM041PDW oftewel een MP5K PDW variant. De reden waarom ik deze heb gekozen (over de standaard MP5K versie) is vanwege de inklapbare stock en de mogelijkheid om dempers op de loop te schroeven (ik hou van customizen).

Levering en eerste impressie

De levering was een aardige bevalling en heeft al met al zo'n maand geduurd. Het eerste wat me opviel toen ik het wapen uit de doos haalde was het gewicht. Het ding is loodzwaar en dat had ik niet verwacht. Hij weegt meer dan 3 kilogram en dat is aanzienlijk zwaarder dan mijn Specna M4 (verschil is meer dan een halve kilogram). Het is zeker geen nadeel want het verhoogt in mijn ogen het realisme van het wapen. Standaard zit er een 65 cap magazijn bij. Zeker niet genoeg voor één potje, waarschijnlijk niet eens genoeg voor één salvo. Daarom een 200 cap magazijne erbij gekocht. Daar moet ik het wel mee zien uit te houden. 

Galerij

Profile picture for user SnYpeR