Bestellen in het buitenland

Bestellingen doen in het buitenland kan spannend zijn. Zo ook op het gebied van airsoftartikelen. Aangezien deze sport nog heel nieuw is in Nederland en de wetgeving hier en daar nog wat wazig is, zijn de webshops die wapen aanbieden zeer schaars. Je bent al snel uitwezen op het buitenland. En dan kom je erachter wat een enorme keuze je hebt. Allemaal met voor- en nadelen. Ten eerste moet je rekening houden met de douane. En dit vanwege het importeren van (nep)wapens en de hoge kosten die boven je bestellingen op kunnen komen. Ondertussen hebben wij al redelijk wat ervaging met http://www.taiwangun.com en http://gunfire.pl. Beide webshops in Polen. Omdat ze in Polen zitten betaal je geen douanekosten en extra belastingen. 

Buitenland

Wil je toch een bestellingen doen in, bijvoorbeeld Amerika, dan kan je gebruik maken van de website http://www.invoercalculator.nl/ om te bereken wat je straks extra moet gaan betalen aan de postbode. Dit laatste is vrij belangrijk omdat de meeste mensen die niet weten. Dit moet gewoon handje-contantje aan de postbode gegeven worden. De exacte kosten kom je dan ook pas te weten, beetje vreemd.

Kooplijst

Naast douanekosten heb je ook te maken met lange levertijden en verzendkosten. Wij hebben daar als groep wat op gevonden. We hebben een lijst samengesteld, in ons geval in Google Drive, waarop we bijhouden wat iedereen nog wilt aanschaffen bij verschillende winkels. Wanneer iemand dan wil gaan bestellen kan deze kijken op de lijst of er nog meer mensen zijn die wat willen halen bij de winkel. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld maar 1 artikel van 7 euro wilt hebben. Daar ga je geen 8,50 euro verzendkosten voor betalen. Met de kooplijst kunnen we zo groot inkopen om de kosten en levertijden wat te drukken.

Profile picture for user SnYpeR